ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΝΕΑ

«Μαγειρεύω οικονομικά»: Οι συνταγές της εβδομάδας

Τι έχει ετοιμάσει ο Βησσαρίων Παρθένης;

14/02/2014 - 18:54

«Μαγειρεύω οικονομικά»: Οι συνταγές της εβδομάδας

Ο Βησσαρίων Παρθένης για άλλη μια εβδομάδα, μέσα από την εκπομπή «Μαγειρεύω οικονομικά» και την τηλεόραση του ΣΚΑΪ μας δίνει γευστικές και οικονομικές ιδέες για σπιτικό φαγητό.

 

Το μενού της εβδομάδας είναι το εξής:

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου ο Βησσαρίων μαγειρεύει τυρόπιτα σαν κέικ, φασόλια γίγαντες με λαχανικά και σάλτσα από ταχίνι και αυγά φούρνου. Η ξεχωριστή τυρόπιτα  ψήνεται  σε στρογγυλή φόρμα του κέικ. Αφού κρυώσει, ξεφορμάρεται και η διαφορετικότητά της στο σχήμα και στην νοστιμιά, κάνουν την διαφορά. Σειρά έχουν τα φασόλια γίγαντες , ελέφαντες, τα μεγάλα των Πρεσπών τα οποία μαγειρεύονται σε ένα μοναδικό πιάτο με ξεχωριστές γεύσεις, όπως η σάλτσα από ταχίνι. Τα αυγά φούρνου στο τέλος της ημέρας, είναι μια διαφορετική πρόταση για ένα γρήγορο και εντυπωσιακό ορεκτικό.

 

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου το μενού έχει χοιρινό με κουσκουσάκι και καραμελωμένα κρεμμύδια, παντζαροσαλάτα με χαλούμι και  κουκουνάρι και μοναδικά καναπεδάκια με φρέσκα ραπανάκια. Το χοιρινό κατσαρόλας με πιπεριές και κύμινο, συνοδεύεται με ζεστό, καλοβρασμένο κουσκουσάκι και γαρνίρεται με κρεμμύδια που καραμελώνουν σε φρέσκο βούτυρο. Σε μία βάση από βραστά παντζάρια, ποτισμένα στο ξίδι και στο καλό ελαιόλαδο, ο σεφ βάζει δίπλα τους το ψητό χαλούμι και το  κουκουνάρι. Τα καναπεδάκια είναι πολύ απλά. Μια πάστα από βούτυρο και λεμόνι αλειμμένη πάνω στο ψωμί και είναι έτοιμα.

 

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου ο Βησσαρίων φτιάχνει πέστροφες τηγανητές με βούτυρο,  καβουρδισμένα αμύγδαλα και σάλτσα λεμονιού, τάρτα ζυμαρικών και καροτοσαλάτα. Σερβίρει τις υπέροχες πέστροφες, ένα ψάρι εξαιρετικά νόστιμο, τηγανητές με βούτυρο και πασπαλισμένες με καβουρδισμένα αμύγδαλα. Στο τέλος η λεπτή σάλτσα λεμονιού θα δώσει άρωμα και ένταση στο πιάτο. Η τάρτα ζυμαρικών είναι μία εύπλαστη ζύμη με γέμιση το αγαπημένο τριβέλι ζυμαρικών με λαχανικά και λίγα τυριά. Για το τέλος ετοιμάζει μία πραγματικά εύκολη σαλάτα με ελάχιστα υλικά και τα κατάλληλα μυρωδικά.

 

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου  ο σεφ μαγειρεύει φιλέτα σατομπριάν, μπουκιές κοτόπουλου με λευκή σάλτσα και πουρέ πατάτας αλλά και πικάντικο μπρόκολο με σκόρδο. Δύο επιλογές- δύο μοναδικές συνταγές, ετοιμάζει ο Βησσαρίωνας την Τσικνοπέμπτη, την ημέρα της μεγάλης κρεατοφαγίας. Μοσχαρίσια φιλέτα ψητά, σατομπριάν και μπουκιές από τρυφερό φιλέτο από στήθος  κοτόπουλου στο τηγάνι, με λευκή σάλτσα και πουρέ πατάτες. Και οι δύο είναι εύκολες, γρήγορες και μπορούν κάλλιστα να είναι οι βασικές συνταγές στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης. Το μυστικό για μια διαφορετική σαλάτα από μπρόκολο θα έρθει στο τέλος, στην εύκολη συνταγή της ημέρας.

 

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου το τραπέζι έχει κρασάτο  ξιφία  με αρωματική φρέσκια σαλάτα με σπανάκι και καβουρμαδόπιτα κοτόπουλου με χοντρό παραδοσιακό φύλλο. Νόστιμα και τρυφερά φιλέτα ξιφία σβησμένα σε λευκό κρασί στο τηγάνι μαγειρεύει ο σεφ . Η συνταγή συνεχίζεται …. στο σερβίρισμα,  με την υπέροχη σαλάτα με φρέσκο σπανάκι και μυρωδικά. Με πρώτη ύλη τον καβουρμά κοτόπουλου και παραδοσιακά χοντρά φύλλα για πίτες, έρχεται μία παλιά συνταγή από  την  Καππαδοκία στο τραπέζι της Παρασκευής.